parallax background
 

Zo werkt het

 

HOE GEBRUIKT U DE REVOLUTION TEXTIELWASSERETTE

Gebruiksgemak zit in ons DNA. Daarom is uw mening voor ons van groot belang en proberen we onze textielwasserettes aan te passen aan uw wensen, zodat iedereen er gemakkelijk gebruik van kan maken, ook zij die (nog) onbekend zijn met het product.

Met de Revolution-Laundry textielwasserette is uw was binnen 1 uur klaar. De gemiddelde wastijd bedraagt 30 minuten en gemiddeld droogt u ook zo’n 30 minuten.

Hieronder leggen we u graag in enkele stappen uit hoe u uw textiel wast en/of droogt. Zorg er om te beginnen voor dat u over het juiste betaalmiddel (contant geld, bankkaart voor contactloos betalen of GSM) beschikt, welke past bij de machine die u heeft gekozen.

Let op: de meeste automaten accepteren euro’s, bankkaarten, mobiele betaalmogelijkheden (contactloos)… Kies vervolgens of u wilt wassen of drogen. Wilt u wassen? Dan kiest u voor 18 of 8 kilo. We wensen u veel was- en droogplezier.

parallax background

HOE WERKT ‘WASSEN’?

Controleer voor gebruik ALTIJD of de trommels schoon zijn! Bij twijfel kunt op de locatie hulp vragen van een medewerker (indien aanwezig).

Laad de machine met uw kleding of textiel.

Zorg ervoor dat u de machine niet overbelast (niet te zwaar beladen). Voor de beste wasprestaties is een optimale belading, ca. 2/3 van de beschikbare ruimte in de trommel (afhankelijk van het type textiel), van belang.

Sluit de deur van de wasmachine door aan de knop te draaien totdat deze goed vergrendeld is.

Ga naar het opdrachtscherm (rechts) en selecteer uw service.

Selecteer ‘Wassen’ om te wassen en selecteer vervolgens de machine die u heeft geladen (18 of 8 kilo). Bij twijfel staat er altijd een nummer op de automaat welke ook op het scherm wordt vermeld.

Selecteer desgewenst voor ‘wasverzachter’(optioneel op de meeste locaties).
LET OP: er is geen wasmiddel nodig, dit wordt automatisch toegevoegd. Het gaat hierbij op hypoallergeen neutraal wasmiddel.

Voer uw gsm-nummer inwanneer u een melding wilt ontvangen wanneer de was klaar is (niet overal beschikbaar in Nederland).

Het betaalscherm toont u nu het bedrag dat u moet betalen en kan u verschillende betaalopties voorstellen.

Selecteer of u al dan niet een kassabon wilt ontvangen. Mogelijk wordt u hier ook uitgenodigd extra informatie in te vullen t.b.v. bijv. enquêtes of loyaliteitsprogramma’s etc.

Ga naar de geselecteerde machine en kies op het schermpje uw wasprogramma o.b.v. verschillende temperaturen. Ga voor meer informatie over de ‘te selecteren temperatuur’ naar het gedeelte over ‘professionele resultaten’.

Druk op de START-knop. U hoort de deur vergrendelen en de machine vult zich met water. Uw wasprogramma begint.
Opmerking: het is om veiligheidsredenen niet mogelijk om de deur tijdens het wasprogramma te openen. U zult moeten wachten tot het einde van de cyclus om de deur weer te openen.

Pak uw schone was! Gemiddeld binnen 30 minuten is uw was klaar. Schoon, ‘machinedroog’ en fris. Uw textiel is nu klaar om te drogen.


HOE WERKT ‘DROGEN’?

Controleer voor gebruik ALTIJD of de trommel schoon is! Bij twijfel kunt op de locatie hulp vragen van een medewerker (indien aanwezig)

Laad de machine met uw kleding of textiel.

Kies de droger voor uw kleding of textiel. Bij twijfel welke machine u moet kiezen? Er staat ‘DROOG’ boven de (linker) deur. Daarnaast heeft de wasdroger altijd een grotere en lichtere deur.

Zorg ervoor dat u de machine niet overbelast (niet te zwaar beladen). Voor maximale droogprestaties is een optimale belading, ca. 1/3 van de beschikbare ruimte in de trommel (afhankelijk van het type textiel), van belang.

Sluit de deur van de droger(duw deze aan).

Ga naar het opdrachtscherm (rechts) en selecteer uw service.. Selecteer ‘Drogen’ om te drogen en selecteer vervolgens de machine die u heeft geladen. Bij twijfel staat er altijd een nummer op de automaat welke ook op het scherm wordt vermeld.

Selecteer de gewenste droogtijd.Het is moeilijk om de vraag ‘hoe lang het drogen duurt’ te beantwoorden. Dit hangt mede af van de hoeveelheid, de soort stof en de gekozen temperatuur. Gemiddeld moet u na 30-45 minuten klaar zijn. Ga voor meer informatie over ‘drogen’ naar het gedeelte over ‘professionele resultaten’.

Het betaalscherm toont u het bedrag dat u moet betalen en kan u verschillende betaalopties voorstellen.

Selecteer of u al dan niet een kassabon wilt ontvangen. Mogelijk wordt u hier ook uitgenodigd extra informatie in te vullen t.b.v. bijv. enquêtes of loyaliteitsprogramma’s etc.

Ga naar de geselecteerde machine en kies op het schermpje tussen de verschillende droogtemperaturen.. Ga voor meer informatie over de ‘te selecteren temperatuur’ naar het gedeelte over ‘professionele resultaten’.

Druk op de START-knop.. Het ‘tuimelen’ begint. LET OP: in tegenstelling tot een wasmachine, kunt u de deur tijdens de cyclus openen om het resterende vocht te controleren. Om veiligheidsredenen stopt het ‘tuimelen’ elke keer dat u de deur opent.

Verzamel uw droge kleren/textiel. Binnen gemiddeld 30 minuten is uw kleding/textiel droog. U bent nu klaar om te gaan.

 

BEREIK PROFESSIONELE RESULTATEN?

U wilt wassen en drogen als een professional?
Geen probleem, want onze professionele apparatuur en wasmiddel helpen u om uitzonderlijke resultaten te behalen. Toch hebben ook de echte professionals trucjes om de was nog schoner te krijgen.
Volg de tips van onze experts en word ook een professional.
parallax background

TIPS VOOR HET WASSEN

Om te onthouden: De basisprincipes voor goed wassen werden in 1959 samengesteld door Dr. Hubert Sinner. De volgende 4 factoren spelen een doorslaggevende rol in elke wascyclus: temperatuur, tijd, chemie (wasmiddel) en mechanische actie. Tijd en chemie worden bepaald door onze ingenieurs; u als consument kunt op de een of andere manier spelen met ‘mechanische actie’ (wordt beïnvloed door hoeveelheid was) en zeker met de temperatuur.

Wassen in de trommel (mechanische actie). De hoeveelheid was in de trommel is van directe invloed op de ‘mechanische’ actie. Tijdens het wassen worden uw kledingstukken door de ‘schotten’ in de trommel ‘opgetild’ en vallen weer naar beneden. Wanneer de trommel overbelast is, wordt deze hef- en valbeweging mogelijk negatief beïnvloed.

Temperatuur. Bij de REVOLUTION-LAUNDRY textielwasserettes heeft u de keuze uit verschillende temperaturen, liggend tussen koud water (meestal 15°C) en warm water (80°C). U dient zelf de juiste watertemperatuur te selecteren. Houd hiervoor de informatie op het waslabel (etiket) aan. Let op: niet alle stoffen kunnen tegen een te warme temperatuur.

Raadpleeg altijd het waslabel (etiket) van uw kleding en stel de wastemperatuur dienovereenkomstig in. In het geval van gemengde kleding met verschillende stoffen, dan kiest u altijd voor de laagste temperatuur.

Als algemene richtlijn geldt, dat gekleurd katoen meestal zonder problemen tot 40°C gewassen kan worden.

Voor een dekbed of kussen kiest u doorgaans voor maximaal 60°C.

Raadpleeg altijd het wasetiket (label) om de juiste temperatuur te selecteren.

In geval van twijfel, en vooral bij het wassen van kleurrijke stof welke voor de eerste keer gewassen wordt, verdient het de voorkeur te wassen met koud water (kraanwatertemperatuur). Dit beschermt uw stoffen en u in de meeste gevallen tegen kleurverloop.

TIP: het is goed om vooraf een ‘kleurtest’ te doen van wasgoed dat u voor de eerste keer wilt wassen. Neem een ​​witte poetsdoek en wrijf deze over een verborgen deel van de stof. Wanneer u wat kleur ziet, was het dan de eerste keer apart!

Houd er rekening mee dat kledingstukken met het label ‘alleen handwas’ niet in onze wasmachine mogen worden gewassen. Onze machines hebben hiervoor geen specifieke cycli. Tenslotte: bevuilde stof met flinke wijn-, vet-, grasvlekken e.d…. ons advies is deze vlekken vooraf in te wrijven met speciale vlekverwijderingssprays.

Conclusie: - Heb je veel vuil wasgoed? Vul de trommel dan met minder wasgoed! Dus: hoe vuiler, hoe minder! - Aarzel niet om zware vlekken vooraf in te wrijven/spuiten met een geschikte vlekverwijderaar; - Belast de trommel vooral niet over, dit kan van invloed zijn op het uiteindelijke wasresultaat; - Heeft u delicate items die u eigenlijk wilt beschermen, aarzel dan niet om ze in een netje te doen.

Lees voor het wassen altijd aandachtig de instructies op het wasetiket.


TIPS VOOR HET DROGEN

Om te onthouden: Onze professionele wasdrogers bieden topprestaties in vergelijking met de drogers die u thuis gebruikt en in andere wasserettes aantreft. Ter vergelijking: u bereikt in ca. 30 minuten het resultaat dat u in 90 minuten behaalt met een ‘gewone’ droger.

Dit resultaat wordt bereikt door 2 belangrijke factoren. Ten eerste bieden we u een grotere trommelinhoud (18 kilo) waardoor uw was efficiënt in de droger kan ‘tuimelen’. De 2e factor is de warmte die gegenereerd wordt, dit komt doordat de gebruikte drogers erg krachtig zijn.

Let op: lees voor het drogen aandachtig het wasetiket op uw kleding/textiel om uit te sluiten dat ‘drogen’ niet verboden is.

Met de Revolution-Laundry drogers heeft u de keuze uit verschillende droogtemperaturen van ‘delicaat’ tot ‘superheet’. U dient zelf de juiste temperatuur te selecteren. Hoe warmer de temperatuur, hoe korter de droogtijd.
Let op: niet al uw stoffen kunnen deze extreme temperaturen verdragen.

De ‘superheet’-droogtemperatuur dient met grote voorzichtigheid te worden gebruikt.
Gemengde of synthetische vezels mogen niet bij hoge temperaturen worden gedroogd. Als u dat wel doet dan kunt u de stof beschadigen.

Raadpleeg altijd vooraf het wasetiket van uw kleding en stel de temperatuur dienovereenkomstig in. In het geval van gemengde kleding met verschillende stoffen, moet u de temperatuur instellen op de laagste van de aanvaardbare temperatuur.

Bij twijfel kunt u het beste ‘delicaat’ of ‘laag’ selecteren als droogtemperatuur om zo uw was te beschermen.

Aarzel niet om tijdens het droogproces de deur te openen en het resterende vocht te controleren. Wanneer uw was bijv. bestaat uit items van gemengde katoenen zoals poloshirts, broeken, sokken en ondergoed, dan zijn uw sokken en ondergoed mogelijk al na 10 minuten droog (afhankelijk van uw was). Aarzel dan niet om de droger voor het einde uit te schakelen.

Revolution App
Revolution Laundry